Over ons

DUURZAAM, NATUURLIJKE MATERIALEN, HOOGWAARDIGE KWALITEIT

Wat wij doen
In onze werkplaats in de historische Friese elfstedenstad Dokkum maken wij, met behulp natuurlijke materialen, duurzame Recreatiepods van hoogwaardige kwaliteit. Door de natuurlijke en robuuste uitstraling past de pod in bijna iedere omgeving. De mooie ronde vormen en de volledig houten schil zorgen voor een warm en geborgen gevoel. Alle pods zijn hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming, waardoor ze het hele jaar inzetbaar zijn.

Het verhaal
Het concept Recreatiepods ontstaat midden in de bouwcrisis, wanneer ondernemer Oane Hoekstra tijdens een brainstorm een wild idee bij Chiel Visser op tafel gooit: ‘laten we pods gaan bouwen en om de aandacht te trekken hanger we er een op tussen de bomen in het centrum van Leeuwarden’. “Dat lukt nooit”, is de reactie van Chiel.

Oane en Chiel ontmoeten elkaar tijdens de supelfstedentocht in 2014, op initiatief van Chiel zijn vrouw Jacqueline. Chiel en Jacqueline runnen samen de Spantenfabriek in Dokkum. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van spanten op basis van een innovatieve gepatenteerde CNC-productiemethode. Deze methode maakt het mogelijk om spanten en constructies te maken van plaatmateriaal (plywood). En dat is een stuk duurzamer dan de traditionele manier.

De bouwcrisis is de aanzet om na te denken over nieuwe producten. Oane is onder de indruk van de mogelijkheden van Spantenfabriek. Het ‘dat lukt nooit’ van Chiel daagt hem uit en hij zet alles op alles om de plannen door te zetten. Hij krijgt het voor elkaar om een tijdelijke vergunning te bemachtigen en in 2015 wordt de eerste Hotelkamerpod geplaatst op zijn eigen stuk grond midden in Leeuwarden. Al snel volgen diverse projecten en opdrachten.

Na de bouwcrisis zijn de pods bijzaak voor Spantenfabriek. Desondanks blijft er vraag en in 2020 besluiten de gebroeders Visser, Chiel en Jort, Plywood Block Building te starten met Recratiepods als vlaggenschip. Inmiddels rollen er weer diverse pods de fabriek uit en wordt er gewerkt aan nieuwe opdrachten.

Werkwijze
De pods worden handgemaakt volgens de hoogste bouwnormen. We bouwen zoveel mogelijk met natuurlijke en duurzame materialen. Interesse? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Image Image Image
Image

BOSUIL

HOTELKAMERPOD

B&B, Glamping, Luxe, Rust

meer informatie
Image

velduil

KAMPEERPOD

buitenleven, ontspannen, camping 

meer informatie
Image

Custom

op maat gemaakte pods

groter, kleiner, geschakeld

meer informatie